سعد الله زارعی
از کارشناسان و ناظران سیاسی ، سازش رژیم مصر با اسرائیل را آغاز سازش کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و رها کردن مساله فلسطین ارزیابی کردند . بر همین اساس از یک طرف رقابتی پنهان در کشورهای عربی برای نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی شکل گرفت که برگزاری اجلاس فاس در مراکش و اقدام عربستان در تهیه طرحی موسوم به طرح فهد نمونه آن بود و از طرفی دیگر این مذاکرات سبب شد که رگه ای از سازش در مقاومت فلسطین شکل گیرد و آرام آرام بعضی از نیروهای فلسطینی هم به این فکر بیفتند که چاره ای جز مذاکره با رژیم صهیونیستی و امریکا و جود ندارد بنابر این باید خواسته های فلسطینیها را تنزل داد و در چارچوب شرایط موجود و فضای پس از اجلاس کمپ دیوید قرار گرفت .
برهمین اساس هم فلسطینی ها با تغییر در منشور فلسطین که در آن آزاد سازی کل سرزمینهای اشغالی و محو رژیم صهیونیستی آمده بود ، تلاش برای رسیدن به توافق با یهودی ها و در نهایت تشکیل دولت فلسطیی در کنار دولت اسرائیل را دنبال کردند .
در این فضا حضرت امام خمینی (رض) با در دست گرفتن پرچم فلسطین ، مسلمانان را به ابراز مخالفت با رژیم صهیونیستی فراخواندند و روز قدس را به عنوان روز اسلام معرفی کردند . ایشان با تیز بینی خاصی قضیه فلسطین را از دایره عربی و در چارچوب مناسبات سیاسی بین شخصیتها و پایتختهای عربی خارج کردند و این روز را در گسترده جهان اسلام مطرح کردند.
این اقدام حضرت امام (ره) روح تازه ای به کالبد فلسطین دمید و در سطح جهان اسلام انرژیهای تازه ای برای دفاع از آرمان فلسطین به صحنه آورد و طرح های عربی را که بر محور سازش تنظیم شده بود خنثی نمود و بر روند بین المللی سازش تاثیرات عمیقی بر جای گذاشت به گونه ای که ما شاهدیم طی 30 سال گذشته علیرغم فشار روزانه ای که امریکا ، اروپا ، صهیونیسم جهانی و برخی دولتهای عربی برای حل ظالمانه مسئله فلسطین یعنی هضم فلسطین در حلقوم رژیم صهیونیستی تلاش می کنند اما به توفیقی دست نیافتند و در درون سرزمین فلسطین نیز سکه سازشکاران از رواج افتاده و امروز نیروهای مقاومت نظیر جنبش حماس و جهاد اسلامی و دیگر گروههای مقاومتی به عنوان نماد و نماینده فلسطینیها شناخته شده اند و جریان سازشکار با وجود برخورداری از پشتیبانی قاطع سیاسی ، دیپلماتیک و مالی قدرتهای جهانی نمی تواند روند خیانت واگذاری فلسطین را پیش ببرد .
و امروز فلسطین قطعا وضعیت بهتری نسبت به 30 سال قبل دارد و امیدهای تازه و موثری در صحنه فلسطین ظهور کرده و خودنمایی می کنند و به همین میزان از اعتبار و حیثیت طرح های سازش و کارایی این طرح ها و طراحان عربی و غربی این طرح ها روز به روز کاسته می شود .
شکست سنگین اسرائیلی ها در جنگ 1982 لبنان ، عقب نشینی در سال 2000 از این کشور ، شکست در جنگ 33 روزه و شکست آنها در جنگ 22 روزه غزه کارنامه ای مشحون از زوال و شکست را برای اسرائیلی ها رقم زده است که اینها از یک طرف روحیه فلسطینی ها را کاملا بالا برده و از طرفی دیگر اعتماد به نفس صهیونیستها را دچار خدشه کرده است . بنابر این به نظر می آید که فلسطین به نسبت گذشته مسیر هموارتری را پیش رو دارد اما در عین حال این بدان معنا نیست که توطئه گران و خیانت کاران به آرمان فلسطین آرام بنشینند و دست از خیانت برداند . اگر چه اوضاع بهبود پیدا کرد اما کماکان دشواریهایی بر سر راه حرکت آزادی بخش فلسطینیها وجود خواهد داشت .
• کارشناس مسائل سیاسی
منبع:روز جهانی قدس
اهمیت اعلام روز جهانی قدس در احیای موضوع فلسطین
زنان و فلسطین
پیام تاریخی حضرت امام خمینی (ره) برای تعیین آخرین جمعه ماه مبارک
دستاورد اسرائیل پس از61 سال اشغالگری ؟
گزارش کمیته ویژه قضائیه اثبات کرد:
اخبار کوتاه
زندگی
[عناوین آرشیوشده]